corian dupontlg quality club
fluDOC - Afstudeerproject Jan van der Asdonk

fluDOC - Afstudeerproject Jan van der Asdonk

Afstudeerproject van Jan van der Asdonk, student aan de masteropleiding Industrial Design op de Technische Universiteit Eindhoven:

 

"fluDOC", een innovatief product dat gebruik maakt van bioluminescente (lichtgevende) bacterien."

 

Jan heeft de "fluDOC" gemaakt van Corian®, beschikbaar gesteld door CoproNed.

 

www.janvanderasdonk.com

 

 

Klik op de afbeelding om de "fluDOC" beter te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

fluDOC is een innovatief product dat gebruik maakt van bioluminescente

(lichtgevende) bacteriën. Deze organismen zijn genetisch gemanipuleerd tot een specifieke overgevoeligheid voor het influenza virus.

 

Het product wordt geladen met een capsule die twee compartimenten vult.

Een komt in contact met het afgenomen speeksel, de ander dient als referentie. Binnen 15 minuten zullen de bacteriën in het binnenste compartiment alleen sterven bij de aanwezigheid van het virus.

 

Dit creëert een accurate diagnose van het virus en geeft de gebruiker de kans om verdere besmetting van hun omgeving te voorkomen, niet alleen voor influenza, maar ook voor distinctieve pandemie-gerelateerde virussen.

 

Het prototype is gefabriceerd uit een massief stuk Corian door een 5-assige simultaan frees. De aangename vorm is ontworpen in een verticale oriëntatie, om maximale hygiënische eigenschappen te verkrijgen. De voorste zijde van deze drievoud-vorm is iets groter, om het product een gezicht te geven. De bovenkant is zo gevormd dat het oog naar het diagnostische raam wordt geleid.

 

Interne magneten houden de deksel op zijn plaats. Bij rotatie schuiven deze magneten uit positie, waardoor de deksel makkelijk opent. Daarnaast zorgt een tweede set magneten ervoor dat de deksel bij rotatie omhoog wordt geduwd.

 

 

 


Terug